Marul
|
12 ay boyunca üretim yapılmaktadır. Yazın tarlalarda, kışın seralarda yetiştirilmektedir. Seralardaki üretim ağırlılı olaral Antalya bölgesinde yapılmaktadır. Sinirleri yatıştırır. Uykusuzluğu giderir. Sinirsel kalp çarpıntılarını keser. Kabızlığı önler, hazmı kolaylaştırır. Basur memelerinde faydalıdır. Kandaki şeker miktarını düşürür, kanı temizler. Anne sütünü artırır. Rutubetli ve sulak toprakları sever. Ağır olmayan, bitki besin maddelerince zengin bütün topraklarda yetişebilir. |
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
İdeal Depolama KoşullarıGenelde 0 ºC’de %90-95 RH koşullarında depolanabilir. |
Yetiştirilen BölgelerTarlalarda yetişen İzmir, Adana, Tarsus, Yalova, Bursa, Eskişehir bölgelerinde ağırlılı olarak yetiştirilmektedir. |

Marul
geniş yeşil yapraklı, yıllık veya altı aylık bir ılıman
iklim sebzesidir. Genelde yaprakları salata olarak çiğ tüketildiği
gibi Çin gibi bazı ülkelerde kökü ve yaprakları pişirilerekte
yenir.

