Mantar
|
|
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |

Mantar proteinin hazmolabilme değeri %72-83 arasıdır. Mantar insan sağlığını
koruyucu B kompleks vitaminleri B1, B2, B3, B5, B7 ve C vitamini yönünden zengin
bir besin maddesidir. Mantar folik asitce zengin olduğundan anemi olgularının
iyileştirilmesinde de kullanılmaktadır. Mantar kalsiyum, fosfor, potasyum, demir
ve bakır yönünden azımsanmayacak ölçülerde mineral maddelerde içermektedir. Mantar
düşük karbonhidrat ve yağ oranı nedeniyle kalp ve damar hastalıklarında, kandaki
şeker düzeyini düşürme özelliği nedeniyle de şeker hastalığında diyet özelliği vardır.

